Karaşih Köyü Forumu
Mayıs 24, 2013, 07:51:49 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: * * * * D U Y U R U * * * *
KARAŞIH KÖYÜ YARDIMLAŞMA -,DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ KENDİSİNE AİT SİTE YAPMAYA BAŞLAMIŞTIR. İLGİLENECEKLER İÇİN SİTE ADRESİ:
www.koy-der.tr.gg

Ana Sayfa   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SUCUK NASIL YAPILIR  (Okunma Sayısı 69554 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
korkmaz
Yardimci
*

« : Ağustos 19, 2008, 11:28:46 ÖÖ »

SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI
                    ----------------------
Elimizdeki ET miktarı kilo olarak  20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur

20 kilo et için karıştırılacak malzemeler
          etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için  bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir) 

---20       kilo gıram ete --  Etin İÇERİSİNE

---10       kilo gıram        iç yağı     (azaltılabilir --çoğaltılamaz )

--- 1        kilo gıram        tatlı toz kırmızı biber   

----250  gıram                ACI  toz kırmızı biber    ( azaltılabilir )

----500   gıram               sofra tuzu    (azaltılabilir -çoğaltlamaz )

----125   gıram               toz karabiber

----100   gıram                kimyon ( toz )

----750 gıram                  sarımsak

Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya  sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.

NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir
 ÖRNEK  ET  20 KİLO DEĞİLDE     10  kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar  azaltılır

yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu  zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan   EV SUCUĞU  ortaya çıkar  afiyet olsun...........
(bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz )
YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında  sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....
tekrar  afiyet  olsun....                                         Mehmet KORKMAZ  / Kyseri -kuşcu
                                                      M E R S İ N D E N
[/color]

« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2009, 12:19:30 ÖS Gönderen: korkmaz » Logged
Halil MANUS
Yardimci
*

WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2010, 07:25:51 ÖÖ »

Sayın Mehmet Bey;

Maşallah öyle tarif etmişsiniz ki, yemede yanında yat Kahkaha

İnşallah yaptığın sucukların tadınada bakmak nasip olur? Ne dersin?

Paylaşım için teşekkürler...
korkmaz
Yardimci
*

« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2010, 03:40:16 ÖS »

Evet sayın Halil  Beyciğim:
   Tabiki nasip olur inşallah diyerek şöyle başlamak istiyorum.bu tarifimin  okunma adedine baktığınız zaman görüyorsunuzki ONDÖRTBİN  sınırına dayanmış durumda olmasına nazaran  bu güne kadar SİTE YÖNETİMİ de dahil hiç bir hemşerimizden  gerek iyi veya kötü de olsa bir tepki. alamadım. Bumudur  bu güzel siteyi canlı tutma anlayışı. 
    Biliyorsunuz bu işler, dönen değirmenin boğzına taş atmamaya, azami dikkat ederek ,içraat ve takiple oluyor BUNUN AKSİ İSE MEVCUT CANLILIĞIDA KAYBETTİRİR   diyor ve bu İLGİSİZLİĞE şaşkınlığımı da ekleyerek  bu güzel tepkiniz gecikmiş olsa bile,size teşekkür ediyorum  selam ve sevgilerimle...
Kuşcu KÖYLÜ
Mehmet KORKMAZ

« Son Düzenleme: Ocak 29, 2010, 09:15:45 ÖÖ Gönderen: korkmaz » Logged
HalilMANUS
Yardimci
*

halilmanus@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2010, 10:01:55 ÖÖ »

Evet sayın Halil  Beyciğim:
       Biliyorsunuz bu işler, dönen değirmenin boğzına taş atmamaya, azami dikkat ederek ,içraat ve takiple oluyor BUNUN AKSİ İSE MEVCUT CANLILIĞIDA KAYBETTİRİR   diyor ve bu İLGİSİZLİĞE şaşkınlığımı da ekleyerek  bu güzel tepkiniz gecikmiş olsa bile,size teşekkür ediyorum  selam ve sevgilerimle...

Sayın Mehmet Bey;

Siteminizde ne kadar haklı olduğunuzu biliyorum.Aynı sitemi bende hem Ali Beye ve hemde köylülerime yapıyorum.Farkındasınız ki, yazdığınız yazı ve şiirlere ben cevap yazıyorum.Sitede sadece bizler mi varız?Okunma sayısını yazmışsınız ki bu bir rekor üstü rekordur, peki neden bir kişi yazmaz? İnanın anlamıyorum.

Buradan tekrar verdiğiniz sözü unutmayın diyerek selam ve saygılarımı sunuyorum.

*** Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.Hz.Ali ***
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!